Flyttet søppelbøtta med likdelene fra rom til rom

- Jeg er ikke noe monster, sier den drapsmistenkte nordmannen (49) til Dagbladet.

- UHELL: Den drapssiktede nordmannen (49) har forklart at den savnede kjæresten døde under en krangel mellom de to, og at han ikke mente å ta livet av henne. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
- UHELL: Den drapssiktede nordmannen (49) har forklart at den savnede kjæresten døde under en krangel mellom de to, og at han ikke mente å ta livet av henne. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHALONG/OSLO (Dagbladet): - Jeg er ikke noe monster. Den dag i dag kan jeg ikke fatte som skjedde oppe i hodet mitt. Jeg elsket henne høyt.

Den 49-årige nordmannen som sitter fengslet på ferieøya Phuket i Thailand, snakker åpenhjertig med Dagbladet på fengselscella på Chalong politistasjon. Han er siktet for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut i 2009, og siden oppbevart liket i en søppeldunk på et av de mange baderommene i luksusboligen hans.

Tirsdag kveld slo politiet til mot stedet og fant liket av det som trolig er June, i en plastsekk i dunken - over to og et halvt år etter at hun ifølge nordmannens forklaring døde under en krangel.

- Mente ikke å drepe Østlendingen har bodd i Thailand i en årrekke. Sammen med den nå savnede kvinnen og hennes to små barn levde de et tilsynelatende lykkelig liv i ferieparadiset Kata. Men samlivet var turbulent; lokale medier skriver at kvinnen i 30-åra i fjor forlot nordmannen og flyttet sammen med en annen mann som hun giftet seg med.

- Vi hadde i en periode problemer i samlivet. I den perioden fikk min kjæreste et barn med en thailandsk embetsmann. Vi fant tilbake til hverandre, men det ble ikke som før, forteller nordmannen.

- Det kom til diskusjoner og uenighet, sier han.

- Gikk i svart Det var ved en slik anledning den tragiske hendelsen skal ha funnet sted seinsommeren 2009, kort tid etter at kvinnen ifølge lokalpressen hadde forlatt den andre mannen.

INNEHOLDT LIKDELER: I over to og et halvt år skal nordmannen ha levd med likdelene i huset - oppbevart i denne søppelbøtta, som ble funnet på et bad i underetasjen hans. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
INNEHOLDT LIKDELER: I over to og et halvt år skal nordmannen ha levd med likdelene i huset - oppbevart i denne søppelbøtta, som ble funnet på et bad i underetasjen hans. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER Vis mer

- Etter en diskusjon der hun ble aggressiv, dyttet jeg henne fra meg. Ulykkeligvis falt hun ned trappa og slo seg i hjel, forteller 49-åringen.

- Alt gikk i svart for meg.

- Fikk panikk Etter å ha konstatert at kjæresten ikke hadde puls, fikk han panikk, har han forklart til politiet. Det skal ha forårsaket at deler av liket endte opp i en søppeldunk på badet i underetasjen.

- Jeg aner ikke hvorfor jeg handlet som jeg gjorde. Men dagen etter uhellet kikket jeg ned i søppeldunken på badet. Jeg fikk sjokk, forteller han.

Politiet fikk aldri beskjed om hva som var hendt. Det forklarer nordmannen slik:

- Mannen min kone hadde hatt som elsker, hadde tidligere truet meg på livet. Jeg torde ikke kontakte politiet fordi jeg fryktet represalier, sier han.

- Som om hjernen var koblet vekk Etter som tida gikk, flyttet han dunken med den døde kjæresten flere ganger rundt i den svære boligen, som har sju soverom og like mange bad. Dette bekreftes overfor Dagbladet av en politietterforsker i Chalong.

SAVNET, TROLIG DØD: Rungnapa «June» Ratchasombut var 30 år da hun forsvant i juli 2009. Foto: PRIVAT
SAVNET, TROLIG DØD: Rungnapa «June» Ratchasombut var 30 år da hun forsvant i juli 2009. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg ble vant til det; det var som om en del av hjernen var koblet vekk, sier mannen.

Politiet opplyste i går til lokale medier at da de stormet det avlåste baderommet, ble de møtt av en fryktelig stank. Selv har den siktede nordmannen forklart at han ikke har vært på rommet de siste seks månedene.

- Blir ikke løslatt Nå håper den velstående nordmannen å kunne slippe ut mot en kausjon på rundt 120 000 kroner. Men politioverbetjent Sirisak Nasasiri sier til Dagbladet at politiet vil motsette seg en løslatelse.

- Det skyldes den alvorlige forbrytelsen og faren for at han skal flykte, begrunner Nasasiri.

Retten vil ta stilling til kausjonsspørsmålet tidligst i morgen.

På cella er ei pute alt han har. I dag fikk nordmannen besøk fra det norske konsulatet på Phuket, og fikk mat og drikke av diplomatene.

VELSTÅENDE: Politiet slo til mot mannens svære bolig på feriestedet kata tirsdag kveld, og driver fremdeles etterforskning i huset, på jakt etter tekniske spor. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
VELSTÅENDE: Politiet slo til mot mannens svære bolig på feriestedet kata tirsdag kveld, og driver fremdeles etterforskning i huset, på jakt etter tekniske spor. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET Vis mer

Likdelene som er funnet, er ifølge thailandske medier bare fra underkroppen. Hvor resten av levningene er blitt av, vites ikke, og politietterforskere saumfarte i går blant annet mannens septiktank, uten resultat.

Imens er de avdekkede levningene til DNA-analyse på et rettsmedisinsk institutt, for at politiet skal kunne fastslå om det virkelig dreier seg om den savnede tidligere kjæresten.

INGEN LUKSUS: I politiarresten i Chalong er det lite som minner om levestandarden nordmannen er vant til; alt han har på cella, er ei pute. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
INGEN LUKSUS: I politiarresten i Chalong er det lite som minner om levestandarden nordmannen er vant til; alt han har på cella, er ei pute. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET Vis mer