Flyttet tilbake til sivilisasjonen etter 33 år

Mauro Morandi har vært isolert alene på øya Budnelli. Etter 33 år på øya har han nå flyttet tilbake til sivilisasjonen.

BOSATT SEG PÅ ØDE ØY: Italienske Mauro Morandi strandet tilfeldigvis på øya Budelli i 1989. Der ble han værende - fram til nå. Foto: Facebook
BOSATT SEG PÅ ØDE ØY: Italienske Mauro Morandi strandet tilfeldigvis på øya Budelli i 1989. Der ble han værende - fram til nå. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 33 år har Mauro Morandi bodd helt alene på øya Budnelli i Middelhavet, hvor han var den eneste innbyggeren.

Saken ble først omtalt av CNN.

Den 82 år gamle eneboeren ble kjent som den italienske Robinson Crusoe på sosiale medier. Over 80 tusen mennesker har fulgt hans minimalistiske og ensomme tilværelse.

Strandet tilfeldig på øya

Morandi er opprinnelig fra Modena i Nord-Italia. I 1989 strandet han på øya Budnelli - som ligger mellom Sardinia og Korsika - etter at motoren på katamaranen hans ble ødelagt.

Forliset sammenfalt i tid med at øyas naturforvalter skulle pensjonere seg. Morandi meldte seg til stillingen.

Morandi er opprinnelig lærer, men har i løpet av sin tid på øya hatt ansvar for å holde området ryddig, samt fortalt dagsturister om de lokale økosystemene.

Han har kjempet en mange års kamp med ledelsen i nasjonalparken, som ønsket å kaste ham ut for å gjøre øya til et miljøobservatorium, nå aksepterte Morandi avgjørelsen.

Nasjonalparken La Maddalena Archipelago består av sju øyer, der Budnelli betraktes som den vakreste, på grunn av sine rosa sandstrender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer