FLYTTES: Veterinærhøgskolen skal flyttes hit til Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås. Flyttingen sprenger alle budsjetter. Foto: Håkon Sparre/Universitetet for miljø- og biovitenskap
FLYTTES: Veterinærhøgskolen skal flyttes hit til Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås. Flyttingen sprenger alle budsjetter. Foto: Håkon Sparre/Universitetet for miljø- og biovitenskapVis mer

Flytting av Veterinærhøgskolen blir 1 milliard dyrere

Allerede mer enn 50 prosent fordyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flyttingen av Norges veterinærhøgskole fra Oslo til Ås i Akershus blir mer enn 1 milliard kroner dyrere enn budsjettert, ifølge Statsbygg.

Regjeringen regnet med at prosjektet ville koste 2,3 milliarder kroner da vedtaket om flytting av veterinærutdanningen fra Oslo til Ås ble gjort 9. januar 2008. Men tall som Statsbygg har lagt fram for Veterinærforeningen viser at det blir milliardsprekk, skriver Nationen.

Den norske veterinærforening (DNV) skriver i et brev til Landbruks- og matdepartementet 10. juni at flytteprosjektet allerede er blitt mer enn 50 prosent fordyret. Årsaken skal være meget store kostnader til riving av eksisterende bygninger for å verne matjord.

- Tallene kommer fra kalkyler Statsbygg la fram for interimsstyret til Veterinærhøgskolen i vinter. Jeg har sett beregninger på 4 milliarder kroner, sier president Marie Modal i Veterinærforeningen.

Foreningen var negativ til flytteplanene allerede i 2008 og advarte mot at prosjektet ville bli dyrere enn ventet.

Et alternativ med å beholde utdanningen i Oslo ville ha kostet 1.145 millioner kroner, altså under halvparten så mye som det opprinnelige budsjettet for flytting. Stortinget har ennå ikke satt av penger til flyttingen.

- Kostnadsrammen er ikke endelig fastsatt. Det blir ofte endringer i prislappen på slike prosjekter underveis. Hvor mye det er snakk om kan jeg ikke kommentere, sier statssekretær Kyrre Lekve i Kunnskapsdepartementet.

(NTB)