Flyttsamelaget ber Sylvi Listhaug vurdere å gå av

Hevder landbruksministeren henger ut hele reindriftsnæringa.

GRENSEAVTALE OM REIN: Med sin finske motpart landbruksminister Petteri Orpo, signerte Norges landbruks- og matminister Sylvi Listhaug en grenseavtale mellom de to landene tidligere denne uka. Signeren fant sted i en lavvo i Finnmark. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen / Finnmark Dagblad
GRENSEAVTALE OM REIN: Med sin finske motpart landbruksminister Petteri Orpo, signerte Norges landbruks- og matminister Sylvi Listhaug en grenseavtale mellom de to landene tidligere denne uka. Signeren fant sted i en lavvo i Finnmark. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen / Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALTA (Altaposten/Dagbladet): Sara, som er leder for Kautokeino flyttsamelag, reagerer kraftig på Landbruks- og matminister Listhaugs uttalelser om reindriftsnæringa.

- Når Listhaug står i NRK og sier at det i Vest-Finnmark har pågått en dyretragedie i årevis og at reineierne driver grov dyremishandling, så synes jeg hun har gått altfor langt. Dette er grove påstander som stempler en hel næring. Hvis dette hadde stemt ville Mattilsynet vært pliktig å gripe inn for lenge siden, sier reineieren fra bygda Maze, til Mediehuset Altaposten.

Vurderer ikke å gå Forskningsrapporter forteller om flere og magrere dyr, flyfoto av nedbeitede vidder, brodert med spor etter ATV-er har satt sinnene i kok.

Sara mener påstandene er så grove at ministeren bør framvise dokumentasjon på at dette stemmer, eller vurdere sin stilling.

- Ja, det mener jeg. Hun truer omdømmet og næringsgrunnlaget til en hel næring med disse påstandene, som jeg oppfatter som falsk propaganda som går igjen fra minister til minister.

- Jeg vil absolutt ikke vurdere min stilling. Jeg gjør jobben min og følger opp de vedtakene et enstemmig Storting har sluttet opp om, sier Sylvi Listhaug til mediehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer