Flytur i terrorens skygge

GARDEMOEN/HEATHROW/BAHRAIN/ABU DHABI/LAHORE: På SAS-flyet var det tomt og stille. 11. september fløy jeg inn over de arabiske emiratene. Gulf Airlines-flyet var fullt og besetningen fleipet om Vestens terrorfrykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

10. september, Gardermoen

Jeg er ikke redd. Tjue år gammel. Norsk med pakistansk bakgrunn på vei inn på Gardermoen hvor flyet skal ta meg fra Gardermoen, via Heathrow, mellomlande i Bahrain og Abu Dhabi før reisens slutt i Lahore.

Det var lite som vitnet om at dette var dagen før «terrordagens» ettårsdag på Gardermoen. Men sikkerheten var skjerpet. Menn og kvinner i uniformer og i alarmberedskap. De brukte en halv time på å sjekke den bærbare PC-en min.

For de passasjerene som hadde forventet timelange køer og kaotisk innsjekking var det en positiv overraskelse. Med andre ord kunne dette vært en hvilken som helst dag, i en hvilken som helst måned i året. Det var et stappfullt SAS-fly som tok av til Heathrow.

- Amerikanere er bare paranoide. Jeg tviler på at det er noe sikrere dag å fly på enn 11. september, sier passasjer Elizabeth Hjul.

Men de amerikanske passasjerene er redde. En amerikansk dame i 70 åra på samme fly forteller at hun aldri vil ta fly den 11. september.

- Denne dagen har så mange vonde minner og jeg tror hva som helst kan skje, sier hun opprørt ved tanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer