Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyulykken ferdig gransket

Havarikommisjonen og Kripos er ferdig med åstedsundersøkelsene etter flyulykken i Skien fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig gjennomførte politiet flere vitneavhør.

- Avhørene av passasjer og bakkemannskaper fortsetter i neste uke, opplyser politiadvokat John H. Borgen i Skien politidistrikt til NTB.

Politiet avventer nå rapportene fra Kripos og flyhaverikommisjonen, men har fortsatt beslag i flyskroget i tilfelle det blir behov for nye undersøkelser.

De to flygerne har forklart at de ikke oppfattet at noe var galt i løpet av selve flyturen fra Bergen til Skien. I forbindelse med landingen følte de imidlertid at noe ga etter. Begge flygerne ble avhørt lørdag. De forklarte da politiet hva de tror er årsaken til ulykken.

Borgen sier til NTB at skader på venstre flyvinge og flyside kan tyde på at det var dette som ga etter under den harde landingen.

Rapporten fra Havarikommisjonen for sivil luftfart blir trolig ikke ferdig før om noen uker. Så langt er verken været, tekniske feil ved flyet, eller menneskelig svikt utelukket som årsak.

En på sykehus

Været var dårlig også ved ulykkestidspunktet fredag kveld. Det var vind og yr i lufta, men sikten skal ha vært god.

Flyet fra det svenske flyselskapet European Executive Express fikk hard medfart etter landingen på Geiteryggen.

De 13 passasjerene kom fra det med en skikkelig støkk og mindre kutt- og bruddskader. Fire av dem havnet på sykehus, men lørdag ettermiddag var bare en av passasjerene fremdeles innlagt på Telemark sentralsjukehus. Mannen fikk ifølge sykehuset moderate bukskader.

Skar ut av rullebanen

Etter sporene å dømme har flyet skåret ut til venstre kort tid etter landing. Deretter har det fortsatt i en slak bue over en gresslette, før det endte med nesa først i en bratt jordvoll, et par hundre meter fra der flyet skar ut av landingsstripa.

Flere av passasjerene fortalte etter ulykken at de kunne se flybensin lekke ut av flyet. Etter at passasjerene hadde kommet seg ut, ble flyet straks dekket med skum for å forhindre en mulig brann.

Flyplassen var søndag fortsatt stengt, men rutetrafikken vil gå som normalt fra mandag morgen.

(NTB)

Hele Norges coronakart