Flyulykken i Geiranger ble filmet

Det er trolig gjort videoopptak av den tragiske landingen til Cessna-småflyet i Geiranger, der to tyske ektepar omkom. Politiet har allerede fått flere videofilmer til gjennomsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannen i Stranda og Norddal, Jens-Arne Hessegjerde, sier til NTB at han har hånd om flere videotaper, og at han antar flyet er filmet både før, under og etter landingen.

Foreløpig har verken lensmannens folk eller Havarikommisjonen sett på dette filmmaterialet. Mandag ble tida brukt til avhør av vitner. Havarikommisjonens representanter, havariinspektør Per Erik Bakke og Kåre Sannerhaugen, snakket også med piloten Egil Sæbø (61) som klarte å komme seg ut av flyet ved egen hjelp. Etter samtalen med Sæbø vil de fortsatt ikke si noe om mulig årsak til havariet. Først om et par uker kan en konklusjon være klar.

Supplyskipet «Pacific Blade», som lå i Geiranger da flyulykken skjedde, har fått kraftig kritikk fordi det ikke ble gjort forsøk på å snu det havarerte småflyet, til tross for at skipet hadde utstyr som kunne klare dette. Tidligere har det vært opplyst at kapteinen trodde at flottørene ville ryke, slik at flyet kunne gå til bunns. Politiet har også opplyst at kapteinen mente han ikke hadde stropper som egnet seg til formålet. Nå sier kaptein Norman McDonald på «Pacific Blade» til Sunnmørsposten at «vi fikk beskjed fra en eller annen på land om å trekke oss unna». Dette oppgir han som årsak til at han ikke forsøkte å snu flyet.

Hvem denne «en eller annen» er, vet ingen. Lensmann Hessegjerde sier til NTB at ingen i politiet har gitt kapteinen en slik beskjed. - Supplybåten var på havaristedet umiddelbart etter at ulykken skjedde. Våre folk var ikke på plass i Geiranger før kl. 17,05. Denne anmodningen til kapteinen må ha kommet før den tid, men jeg har ikke kjennskap til hvem som eventuelt står bak, sier lensmannen.

(NTB)

FILMET: Flyulykken i Geiranger som krevde 4 menneskelig ble trolig filmet.