Flyulykken i San Francisco krevde sitt tredje offer

Mindreårig jente døde i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Antallet omkomne etter at en Boeing 777 krasjlandet i San Francisco forrige helg er nå oppe i tre.

Sykehuset San Francisco General Hospital bekrefter at en mindreårig kinesisk jente på fredag døde av skadene hun pådro seg under ulykken.

Ble påkjørt Etter ønske fra foreldrene vil de ikke gå ut med hva jenta heter, hvilke behandling hun har fått eller nøyaktig hvilke skader som forårsaket hennes død.

En talsmann for det kinesiske konsulatet i San Francisco bekrefter overfor New York Post at jenta var kinesisk.

Det er allerede kjent at to kinesiske tenåringer døde. De to  tenåringene var på vei til sommerleir i USA sammen med skoleklassen da ulykken inntraff.

Den ene av jentene ble påkjørt av en brannbil kort tid etter krasjet. Det er ikke klart hvorvidt jenta allerede var død da hun ble truffet. 

180 ble skadet i ulykken. Seks passasjerer, fem voksne og ett barn, for fortsatt behandling på San Francisco General Hospital.

Lav hastighet Det har etter hvert blitt kjent at Boeing 777-maskinen fra Asiana Airlines hadde altfor lav hastighet til å lande.

Pilotene forsøkte å avbryte landingen i siste øyeblikk, men halen slo ned i en barriere som skiller rullebanen fra sjøen og ulykken var et faktum.

Flygeren var under opplæring for langdistanseflygninger med Boeing 777. Det var første gang han forsøkte å lande et slikt fly i San Francisco.

Opplysninger fra ferdskriveren og taleregistratoren tyder på at landingen så ut til å løpe problemfritt fram til sju sekunder før ulykken inntraff lørdag.

Ulykken er den første som har ført til omkomne med flytypen Boeing-777. Flytypen ble tatt i bruk i 1995.