Etterforskere fra den franske flyhavarikomisjonen har hentete ut opptak av lydsamtaler fra cockpiten. Foto: Reuters
Etterforskere fra den franske flyhavarikomisjonen har hentete ut opptak av lydsamtaler fra cockpiten. Foto: ReutersVis mer

Flyulykken skyldes trolig ikke trykkfall

De foreløpige analysene tyder ikke på at trykket falt i flyet før det styrtet, ifølge teknikerne som undersøker styrten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teknikerne i Paris som er i gang med å undersøke taleregistratoren som ble funnet etter flystyrten, sier at de har lyktes med å få ut et lydopptak.

- Vi har akkurat lyktes i å få ut en lydfil som inneholder brukbare lyder og stemmer. Vi har så langt ikke informasjon om når dette lydklippet er tatt opp, eller hva som blir sagt. Det vil ta noen dager å finne ut, sier Rémi Jouty som leder analysesenteret BEA i Paris.

Avviser eksplosjon Han ønsket verken å kommentere flyets bane eller om pilotene var ved bevissthet, men sier det de har funnet ikke ser ut til å stemme overens med teorien om at lufttrykket falt forut for styrten. Han avviser også at flyet eksploderte i luften.

Lydopptaket må settes i sammenheng med annen informasjon før det blir mulig å si noe om hva som har skjedd, noe han mener kan ta uker eller måneder.

- Jeg kan heller ikke gi noen presis informasjon om lengden på opptaket eller språket, sier Jouty.

Ferdskriveren mangler Taleregistratoren, den ene av de to såkalte «svarte boksene», ble funnet allerede noen få timer etter at Germanwings-flyet styrtet i de franske Alpene tirsdag.

Kort tid senere ble den sendt til analysesenteret BEA i Paris for nærmere tekniske undersøkelser.

Onsdag opplyste president François Hollande at letemannskapene har funnet beholderen til den andre svarte boksen, ferdskriveren, men at innholdet mangler.

(NTB)

Flyhavarisjef: Remi Jouty leder den franske flyhavarikommisjonen. Foto: Charles Platiau/REUTERS
Flyhavarisjef: Remi Jouty leder den franske flyhavarikommisjonen. Foto: Charles Platiau/REUTERS Vis mer