Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyutslippene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kraftig vekst i flytrafikken og med den øker også utslippene av klimagasser både lokalt og globalt. En ny studie fra NTNU konkluderer med at klimagassutslippene som følge av flyreiser trolig er mye høyere enn først antatt, melder Aftenposten. Norske myndigheter opererer med at flytrafikken utgjør drøyt 2,5 prosent av de samlede norske utslippene, men da er bare innenlandstrafikken med i beregningene. Ifølge NTNU-studien utgjorde CO2-utslippene fra flytrafikken alene ca. 7,5 prosent av Norges totale CO2-utslipp i 2005. Tar man med tilleggsvirkningene av flytrafikken, blir utslippene enda høyere.

Manglende krav til rapportering gir grunn til å anta at flytrafikkens virkning på klimaet er kraftig undervurdert. Utslipp fra internasjonale flytrafikk er ikke med i Statistisk sentralbyrås klimaregnskap og er holdt utenfor Kyotoprotokollen. Samtidig viser prognoser at flytrafikken og utslippene fra flytrafikk vil fortsette å øke sterkt fram mot 2020. Flytrafikkens klimaregnskap trenger åpenbart en revisjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media