Flyvende objekter «danser» foran månen

- Lokalt og nært fenomen, sier Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at en ny video av et mistenkelig objekt i bevegelse ved månen er blitt lastet opp på Youtube, er UFO-diskusjonen i full gang igjen.

Videoen viser et nærbilde av månen. Plutselig dukker det opp et flyvende objekt som flyr forbi. Ett av det flyvende objektet har variabel fart og skifter retning.

Dette er en video som er filmet av amatører som bruker egne teleskop og eget kamerautstyr, ifølge International Business Times.

Ingen UFO Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard avblåser muligheten for UFO-er på månen.

- Der er veldig vanskelig å si hva dette kan være, men jeg ser at det er en «røykstripe» etter objektet helt på slutten av filmen, mens det beveger seg ned mot venstre, sier Røed Ødegaard til Dagbladet.

Nær Jorden Han mener ojektet må være et lokalt og nært fenomen.

- For meg ser dette ut som noe som er nokså nær fotografen, for eksempel et insekt eller støvpartikler i luften, mener astrofysikeren.

Månen vibrerer litt på grunn av urolig luft, såkalt turbulens.

- Det vesle objektet ser ut til å bli lite påvirket av disse vibrasjonene og må derfor være under det meste atmosfæren.

Kjent fenomen NASA har også tatt bilder av flyvende objekter i forskjellige størrelser, bare noen hundre kilometer unna Jorden, melder Huffington Post.

- Støv forårsaket av romfartøy har blitt oppdaget helt siden vi begynte å sendte mennesker i verdensrommet. sier James Oberg, romfartøy-spesialist og tildligere ingeniør ved NASA, til Huffington Post.

Han prøver å forklare fenomenet med at bevegelser og avstander er vanskelig å beregne i rommet nær jorda, og kan føre til at synet vårt feiltolker informasjonen.