Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyvertinna ble den unge jentas redning da hun la igjen en lapp på toalettet

- Noe fortalte meg at her var det noe som ikke stemte.

REDNING: Flyvertinne Shelia Fedrick mistenkte at noe var galt mellom den unge jenta og den eldre mannen. Det skulle vise seg å stemme. Foto: Privat
REDNING: Flyvertinne Shelia Fedrick mistenkte at noe var galt mellom den unge jenta og den eldre mannen. Det skulle vise seg å stemme. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

,(Dagbladet): Det siste døgnet har historien om flyvertinna Shelia Fedrick gått sin seiersgang over hele verden.

Den nå 49 år gamle amerikanske kvinnen, som i 2011 jobbet for flyselskapet Alaska Airlines, forteller om hvordan hun på et fly fra Seattle til San Francisco oppdaget at noe var galt med noen av passasjerene hennes.

Ei jente i 14-15-årsalderen, med fett, blondt hår, satt ved siden av en eldre mann, men det var noe som skurret.

- Noe fortalte meg at her var det noe som ikke stemte. Han var veldig velkledd. Det var det som slo meg. Hvorfor var han så velkledd mens hun så rufsete og uflidd ut? forteller Fedrick til WTSP.

- Trengte hjelp

Hun forteller også at aldersforskjellen mellom de to var mistenkelig, og at jenta verken møtte blikket hennes eller svarte på spørsmålene hennes. Det var da hun utarbeidet en plan.

Hun klarte å hviske til jenta at hun skulle gå på toalettet. Der hadde Hendricks allerede hengt opp en lapp hvor jenta kunne skrive.

- Hun skrev på baksiden av lappen. Hun skrev at hun trengte hjelp, sier Hendricks til NBC News.

Fedrick tok sporenstreks tak i saken, og informerte pilotene om situasjonen. Disse tok så kontakt med politiet som ventet på bakken da flyet landet i San Francisco. Der viste det seg at hun var et offer for menneskehandel.

Opplæring

Washington Post anslår at så mange som 50 000 kvinner hvert år fraktes til USA for å utnyttes i prostitusjon.

I fjor skal omlag 2000 menneskehandlere ha blitt arrestert, og 400 ofre ha blitt identifisert.

Fedrick forteller selv at saker som dette er vanskelige å identifisere.

- Jeg har jobbet som flyvertinne i ti år, og her tenkte jeg tilbake til da jeg var under opplæring. Jeg tenkte at jeg i mange år hadde hatt veldig vanskelig for å skjønne hva som foregikk her, sier hun.

Ifølge airlineamb.org får nå flyvertinner opplæring for å kunne oppdage tegn som tyder på menneskehandel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling