Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ryanair-drapet»

Flyvertinne drevet til barnedrap og hårspising

James Chilvers rakk ikke å fylle to år engang før han ble knivdrept av sin egen mor. Nå er også faren dømt for å ha drevet moren til drapet.

PAR: Magdalena Lesicka og Peter Chilvers hadde vært et par siden 2010. I 2017 knivdrepte Lesicka deres felles sønn. Foto: Facebook.
PAR: Magdalena Lesicka og Peter Chilvers hadde vært et par siden 2010. I 2017 knivdrepte Lesicka deres felles sønn. Foto: Facebook. Vis mer

I 2010 traff Ryanair-piloten Peter Chilvers (33) fra Northwich i Chesire i England, flyvertinnen Magdalena Lesicka (32).

Fem år seinere ble de foreldre til James Chilvers. Men sønnen ble ikke mer enn 23 måneder gammel.

For to år siden ble han knivdrept av sin egen mor, ifølge flere britiske medier. Magdalena Lesicka skal også ha forsøkt å ta sitt eget liv rett etterpå, men hun overlevde.

I fjor ble hun dømt til 15 års fengsel for drapet på sin egen sønn, ifølge The Guardian.

«Tvunget til å spise hår»

Torsdag denne uka ble også guttens far, Peter Chilvers, dømt til 18 måneders fengsel.

Retten mener at Chilvers drev sin tidligere partner, Lesicka, til et mentalt sammenbrudd som videre førte til at hun knivdrepte deres felles sønn.

Ifølge avisa skal piloten hatt en svært kontrollerende oppførsel overfor sin tidligere partner i perioden desember 2015 til august 2017.

Den britiske avisa skriver at Chilvers blant annet skal ha vært notorisk utro, at han flere ganger tvang sin samboer til å spise håret hans, og at han holdt henne for nesa slik at hun ikke fikk puste.

Chilvers skal også ha vært svært voldelig mot Lesicka og ha truet med å ta sønnen fra henne. I tillegg skal han ha tvunget henne til å isolere seg fra venner og familie.

«Et rent helvete»

De to møttes på jobb på for ni år siden, men The Guardian skriver at Chilvers var utro mot Lesicka fra 2014 med en annen ansatt i Ryanair.

Under rettssaken ble det spilt av en telefonsamtale som skal ha vist hvordan Chilvers truet sin tidligere partner med at hun aldri kom til å vinne en kamp om foreldreretten mot han. Først og fremst med bakgrunn i økonomien.

Chilvers skal også ha truet med å drepe Lesicka om hun fratok han foreldreretten, og han krevde at de fortsatte å bo sammen i hjemmet deres i Wincham.

SLÅR SPREKKER: En 27 år gammel mann er tiltalt for drapet på Grace Millane (21) under en Tinder-date i desember i fjor. Onsdag fikk juryen i rettssalen i Auckland se overvåkingsbilder fra dagene etter dødsfallet. Vis mer

«Et rent helvete»

Lesicka hevder på sin side at hun ikke husker drapet på sin egen sønn. Hun har også omtalt relasjonen med Chilvers som «et rent helvete», ifølge The Sun.

I en uttalelse har Lesicka forklart at hun aldri kunne se for seg at Chilvers var et «så kontrollerende monster som han viste seg å være».

«Det er viktig for meg at alle forstår hva Peter Chilvers' mishandling gjorde med meg. Det ødela meg. Jeg skjønner ikke hvordan han klarte det, og jeg vil sannsynligvis bruke resten av livet på å prøve å finne ut av hvordan han gjorde den selvsikre meg til den jeg er nå».

I retten kom det også fram at Lesicka, i dagene før drapet, gjorde Google-søk på ord som «å drepe i selvforsvar», ifølge BBC.

Hun kontaktet også Women's Aid, som jobber for å få slutt på vold mot kvinner og barn i hjemmet.

«Et uskyldig offer»

Mark Ford, Chilvers' forsvarer, har sagt til avisa at de beskrivelsene som ble gjort av Chilvers i retten, beskrev «et veldig annet bilde av Chilvers enn det Lesicka har gitt».

Dommeren i saken, Justice Dove, har sagt at James ble et «tragisk, uskyldig offer som ble fanget mellom to stridende foreldre».

James' bestemor uttalte også i retten at barnebarnet hennes var «søt, vakker, nysgjerrig og kjærlig».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media