Flybrannen i Moskva

Flyvertinne hylles som helt

- Tok folk i kragen og dyttet dem ut.

DØDSFELLE: Aeroflots Suhkoj Superjet 100-maskin blir sakte fortært av flammene etter nødlandingen på Sjermetjevo-flyplassen i Moskva. Foto: Den russiske havarikommisjonen / Reuters / NTB Scanpix
DØDSFELLE: Aeroflots Suhkoj Superjet 100-maskin blir sakte fortært av flammene etter nødlandingen på Sjermetjevo-flyplassen i Moskva. Foto: Den russiske havarikommisjonen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flyvertinne Tatjana Kasatkina (34) hylles som helt for sin innsats med å redde panikkslagne passasjerer under brannen i rute SU1492 på bakken i Moskva, der 41 av 78 mennesker om bord døde.

- Jeg sparket ut døra og dyttet ut passasjerene, slik at de ikke skulle sakke evakueringen. For å få dem raskere ut grep jeg dem i kragen bakfra, forteller Kasatkina til den russiske nettavisa Lenta, gjengitt av Evening Standard og BBC.

Passasjer Dmitrij Khlebusjkin takker flyvertinnene for at han lever i dag.

- Jentene sto der i røyken, det var mørkt, svært varmt, med de dro folk ut og hjalp dem med å komme seg ned på nødskliene, sier han.

Panikk og kaos

Hva som faktisk skjedde med Aeroflots Sukhoj Superjet 100-maskin på vei til Murmansk, er uklart. Det som er på det rene, er at flyet snudde i lufta kort tid etter avgang fra Sjermetjevo-flyplassen og tok fyr ved landingen, som var svært hard. Flammene fortærte etter hvert den bakre delen av flyet.

Overlevende beskriver panikk og kaos om bord. Flyvertinne Kasatkina forteller at folk reiste seg fra setet og beveget seg mot nødutgangene mens flyet fremdeles var i bevegelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer