Flyvertinne sang for å roe ned passasjerene

Yvonne Mari Thomassen (28) grep mikrofonen da det oppsto turbulens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STANGE/OSLO (Dagbladet.no:) På en heller turbulent flytur mellom Stavanger og Kristiansand, grep flyvertinnen mikrofonen og sang «Fly me to the moon».

- Hun gjorde det for å løse opp stemningen, og taklet det så fint, sier en av passasjerene, Karen Jacobsen til Fædrelandsvennens nettutgave.

Hun roser flyvertinnen for å ha tatt mikrofonen i egne hender da turbulensen røynet på som verst.

Lo og slappet av

Fædrelandsvennen skriver at Jacobsen var en av passasjerene om bord i SAS-flyet som fikk en noe humpete tur da det skulle gå inn for landing ved Kjevik i Kristiansand fredag ettermiddag.

«For i stedet for den dørgende stillheten som bruker å sive på når turbulensen er som verst i et fly, grep flyvertinnen fatt i mikrofonen og dro til med Franks Sinatras «Fly me to the moon» over høyttaleranlegget. Reaksjonen lot ikke vente på seg», skriver nettavisa.

- Det ble full begeistring i kabinen. Folk lo og slappet av. Gjett om resten av turen gikk bra, med smilende mennesker i alle setene, sier en glad Karen Jacobsen til fvn.no.

Dagbladet.no reiste til Stange og møtte den syngende flyvertinnen i kveld.

Flyvertinne sang for å roe ned passasjerene

- Min mor sa at jeg begynte å synge før jeg snakket og danse før jeg gikk, sier flyvertinnen Yvonne Mari Thomassen (28) til Dagbladet.no.

Ja, vi elsker

Hun forteller at dette ikke er den første gangen hun har sunget under en flyvning.

- Jeg pleier å synge for passasjerene når det rister litt eller det er uvær. Under julen synger jeg julesanger og sist 17-mai sang jeg «Ja, vi elsker» på flyturen fra Bergen til Kristiansand

Til Fædrelandsvennen forteller hun om hvorfor hun valget å synge Sinatras klassiker «Fly me to the moon».

- Sangen handler jo om å fly. Jeg synes den er søt og romantisk, dessuten har jeg alltid hatt en drøm om å dra til månen, sier flyvertinnen, som forøvrig bare flyr rundt på Vestlandet.

Hun synes det er koselig at så mange passasjerer setter pris på syngingen hennes, men selv drømmer hun ikke om å bli noe syngedame.

- Jeg har gått to år på skuespillerlinjen, så det er vel egentlig helst skuespilleryrket jeg kunne tenkt meg. Men jeg liker jo også å fly da, forteller hun.

Senior rådgiver i Sas Braathens, Knut Løvstuhagen, roser Thomassen opp i skyene.

- Dette var et veldig bra initiativ og det roet ned passasjerene. I tillegg ble hun jo møtt med stormende applaus, sier Løvstuhagen til Dagbladet.no.

Han mener at det nå er bevist at sang hjelper mot flyskrekk.

- Men jeg tror ikke vi kommer til å gjøre dette her som fast praksis, sier Løvstuhagen som håper Thomassen kommer til å fortsette å synge for redde passasjerer.