DANCE WITH A STRANGER: Cebus flyvertinner er ikke lenger fullt så fremmede for mange. Nå har de igjen høstet både applaus og kritikk for sitt dansenummer i julestria. FOTO:REUTERS/Romeo Ranoco
DANCE WITH A STRANGER: Cebus flyvertinner er ikke lenger fullt så fremmede for mange. Nå har de igjen høstet både applaus og kritikk for sitt dansenummer i julestria. FOTO:REUTERS/Romeo RanocoVis mer

Flyvertinner leker Broadwaystjerner - igjen!

Det hele startet med en rap-hekta flyvert. Nå er underholdende flyvertinner blitt «industri».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cebu Pacific Air kastet seg tidlig på YouTube-bølgen hvor kabinpersonale utfører de mest snåle ting til passasjerenes glede. I rekken av syngende flyvertinner og old school-rapende flyverter bemerket Cebu seg markant.  

Til årets julehøytid har de blide filippinske flyvertinnene øvet inn en dans akkompagnert av Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You».

(se videoen øverst i saken)

Omstridt Under opplesingen av sikkerhetsrutinene før avgang, danset de julen inn til glede for små og store passasjerer.  
Det er ikke første gangen Cebu-jentene danser og legger videoen på YouTube. I fjor danset selskapets flyvertinner til Lady Gagas« Its a fake». Dette fikk mange verden over til å spørre seg om videoen var ekte eller om det var et PR-stunt.

Flere millioner nettbrukere verden over, har spilt av selskapets videoer og flere har lurt på om selskapet ikke tar sikkerheten på alvor.

Støtte fra ledelsen I en pressemelding slo selskapet i fjor fast:  

- Vi går ikke på kompromiss med sikkerheten på noen områder av vår virksomhet og den vil alltid være vårt viktigste område. Tydeligvis har noen seere ment at våre flyvertinner har det for morsomt på jobb.

Det begynte i de dager 41 år gamle David Holmes var den første i rekken av flyverter som ble verdensberømt for sin iver etter å ha en litt mer gøyal hverdag i kabinen.

Han dro til med en mektig god old school-rap rundt flyets sikkerhetsinstruks.

- Jeg fremførte min første rap for mine medelever jeg ble uteksaminert som flyvert sammen med. Da jeg begynte å jobbe la jeg merke til hvor mange passasjerer som ikke fulgte med under sikkerhetsdrillen. Det er viktig informasjon vi kommer med og jeg ville ha oppmerksomheten deres. Jeg dro en rap og derfra har det hele tatt av, sa han til reisebloggeren Christopher Elliot om den kjente debu-videoen.

film: Glitter (am.)
Regi: Vondie Curtis-Hall
Mariah Carey gir seg hen til sangen og stjernelivet i «Glitter», uten at sinnet settes i bevegelse.
film: Glitter (am.) Regi: Vondie Curtis-Hall Mariah Carey gir seg hen til sangen og stjernelivet i «Glitter», uten at sinnet settes i bevegelse. Vis mer