Flyvertinner ler av «Singapore-Fred.»

Passasjerer og flyansatte er forbanna etter Sterling-eier Fred. Olsens uttalelser om eldre flyvertinner i SAS. Men noen SAS-flyvertinner velger å le av «Singapore-Fred.».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det synes som om enkelte ikke følger med i tida. Selv om jeg er veldig provosert av uttalelsen, tar jeg og kollegene det med humor, sier purser Joanna Hudson-Davies (46) i SAS, trebarnsmor med 26 års fartstid.

«Singapore Airlines har jo disse Singapore girls,» sa Olsen i TV2-intervjuet mandag, og ble nesten litt fjern i blikket:

«...og det blir jo en litt annen image da, enn SAS, som tok tilbake igjen de gamle stewardessene efter at de hadde fått barn...» sa Fred. Olsen, som eier konkurrenten til SAS, flyselskapet Sterling.

Telefonstorm

Norsk Kabinforening, likestillingsdirektøren og SAS reagerte på det de mente var en diskriminerende og sjokkerende uttalelse fra Olsen.

Og negative henvendelser strømmet inn til Sterlings hovedkontor i København i går.

Her er Olsens versjon, ifølge gårsdagens pressemelding:

«Mandag ble det sendt et program på norsk TV2 der jeg uttalte meg generelt om flybransjen, og der TV2 plukket ut et lite segment av et langt intervju. I den forbindelse kom jeg med uttalelser i et forsøk på å uttale meg humoristisk om en situasjon for mange år siden hvor SAS gjeninntok et større antall kabinpersonale etter at de hadde vært hjemmeværende i ca. 15 år. Det har intet med mitt syn på og erfaring med kvinner i næringslivet å gjøre.»

Trives på jobben

SAS-flyvertinner Dagbladet snakket med på Gardermoen i går, ville ikke love Fred. Olsen konjakk til kaffen neste gang han flyr med SAS. Det blir nok heller en Bloody Mary i fanget.

Purser Joanna Hudson-Davies stortrives på jobb.

- Har du tenkt å overlate jobben til yngre kvinner?

- Nei. Flyvertinne er et livslangt yrke, der de unge trekker veksler på de eldre og omvendt. De fleste jobber til pensjonsalderen, som er 60, fordi de trives, sier Hudson-Davies til Dagbladet.

Negative henvendelser strømmet inn til Sterling i København i går:

- Ja, det har vært et mas utover det normale på telefonen i dag, sier Ingjerd Torp Sletner til Dagbladet.

- FØLGER IKKE MED I TIDA: - Det synes som om enkelte ikke følger med i tida. Selv om jeg er veldig provosert av uttalelsen, tar jeg og kollegene det med humor, sier purser Joanna Hudson-Davies (46). Det gjør flyvertinne Kristine Frisvold (25) og flyvert Torkild B. Stang (26) også.