Flyvindu sprakk i lufta

SAS Braathens-fly måtte snu med 95 passasjerer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et SAS Braathens-fly på vei fra Tromsø til Svalbard måtte tidligere i dag snu etter at pilotene oppdaget en sprekk i et cockpitvindu.

Et flyvindu er konstruert for å tåle store belastninger, og betår av flere lag glass. Pilotene anså det derimot tryggest å returnere til Tromsø.

Passasjerene ble flyttet til ankomstområdet på Tromsø lufthavn, og deretter sendt til Radisson SAS-hotellet i byen.

Tekniske undersøkelser 

Flyet, som er av typen Boieng 737, er foreløpig satt på bakken for tekniske undersøkelser, og et nytt fly skal frakte de 95 passasjerene til Svalbard i natt klokka 02.00.

- Dette skjer ikke så ofte, sier Bjørn Henning Nilssen, vaktsjef for SAS Ground Services ved Tromsø lufthavn, til Dagbladet.no.

- Teknikere jobber nå med flyet, men vi kjenner foreløpig ikke til årsaken for at vinduet sprakk, fortsetter han.

Uten dramatikk

Ifølge Nilssen forløp hendelsen uten dramatikk, selv om flyet i lengre tid måtte sirkle rundt Tromsø lufthavn før det fikk lande. Flyet var fullastet med drivstoff, og dermed for tungt for rullebanen.

Nilssen var selv ute og informerte passasjerene, og ifølge vaktsjefen var det ingen negative reaksjoner fra de reisende.

- Nå får passasjerene mat og rom ved SAS-hotellet i byen, og forhåpentligvis får vi dem av sted, slik at de rekker nyttår, sier han.