Flyvrak funnet - mysteriet løst

En jeger fant gammelt flyvrak i skogen for to uker siden. Nå har politiet funnet ut av hva som har skjedd.

OVERRASKET: Politiet satte i gang flere søk da en jeger kom over flyvraket i de kanadiske skoger. Foto: Civil Air Search and Rescue Association
OVERRASKET: Politiet satte i gang flere søk da en jeger kom over flyvraket i de kanadiske skoger. Foto: Civil Air Search and Rescue Association Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

3. november var en mann ute på jakt i British Columbia i Canada, da han plutselig fikk øye på noe i skogen, ifølge The Guardian.

Jegeren fant vrakrester fra et fly, og meldte fra om funnet til det kanadiske politiet med en gang.

Politiet og letemannskaper ankom det avsidesliggende området, og utførte flere omfattende søk etter personer, samt flere vrakrester.

Etterforskere antok at flyet sannsynligvis hadde styrtet.

Merkelig

Flyvraket ble funnet uten motor, vinger, dører eller seter, og var sannsynligvis mer enn to tiår gammelt. De fant likevel ingen personer, eller rester fra flyet i nærheten.

Mysteriet så ut til å være uforklarlig. Fram til forrige uke, da den kanadiske luftredningstjenesten forklarte hvorfor vraket befant seg ute i ingenmannsland.

NON STOP: En ganske så ekkel oppdagelse ble funnet i kloakken i Mexico. Vis mer

Canadas Civil Air Search and Rescue Association hadde plasserte vraket i skogen i fjor sommer, som en rekvisitt i et treningsprogram for de ansatte, melder The Guardian.

Var ikke hemmelig

- Vi liker å gjøre slike øvelser så realistisk som mulig for dem, med både røyk og mennesker som spiller skadd. Vi fikk behandlet øvelsen som en ekte flystyrt, sier Fred Carey, generaldirektør for British Columbias luftredning.

Han forteller at de ga beskjed om øvelsen og om plasseringen av flyvraket til den lokale flyplassen i nærheten, og provinsens hovedsenter for redningskoordinering i Victoria.

Carey sa at et team fraktet vraket opp ei fjellside i fjor sommer. Det skal ha vært en jobb i seg selv, ifølge generaldirektøren.

- La oss bare si at det var litt av et ork, sier Carey.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer