Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN: - 10 000 døde i bare én by

Dødstallene på Filippinene er ventet å stige ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10 000 mennesker er omkommet i bare én by på Filippinene. Det opplyser FN i en pressemelding i kveld, ifølge AFP.

Dødstallene etter tyfonen Haiyan ser dermed ut til å stige betraktelig.

FNs humanitære sjef, Valerie Amos skriver i en pressemelding at hun har fått rapporter fra lokale tjenestemenn i byen om Tacloban om at 10 000 av deres innbyggere har omkommet.

-10 000 døde: Bare i byen Tacloban på Filippinene har 10 000 mennesker mistet livet etter tyfonens herjinger, ifølge FN. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN/SCANPIX
-10 000 døde: Bare i byen Tacloban på Filippinene har 10 000 mennesker mistet livet etter tyfonens herjinger, ifølge FN. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN/SCANPIX Vis mer

Store deler av byen Tacloban er jevnet med jorda, og det er desperat mangel på vann og medisiner.

- Desperat situasjon Også SOS-barnebyers bygninger har blitt hardt skadet av tyfonen. De sier situasjonen for barna i Tacloban er desperat, og jobber nå for å evakuere barna fra barnebyen i Tacloban til byen Calbayog.

- Barna satt på taket av husene sammen med sine SOS-mødre og ansatte i barnebyen, rundt dem fløt vrakgods og døde kropper, skriver leder for barnebyen i Calbayog, Emily Torculas, i en pressemelding.

Tidligere anslag på døde etter tyfonen har vært 10 000 totalt. De nye meldingene fra FN indikerer dermed at dødstallene er enda større enn først fryktet.

Unntakstilstand - Vi forventer det verste. Ettersom vi får mer informasjon ser vi tragisk nok at flere og flere mennesker er drept av denne tyfonen, sier FN-offiser John Ging ifølge AFP.

TIDENES VERSTE KATASTROFE: Om det viser seg å være riktig at mer enn 10 000 mennesker er drept av tyfonen, er Haiyan den dødeligste naturkatastrofen som noensinne er registrert på Filippinene. Foto: Lt Col Gaudie Lauron/Philippine Air Force/Reuters/Scanpix
TIDENES VERSTE KATASTROFE: Om det viser seg å være riktig at mer enn 10 000 mennesker er drept av tyfonen, er Haiyan den dødeligste naturkatastrofen som noensinne er registrert på Filippinene. Foto: Lt Col Gaudie Lauron/Philippine Air Force/Reuters/Scanpix Vis mer

Om det viser seg å være riktig at mer enn 10 000 mennesker er drept av tyfonen, er Haiyan den dødeligste naturkatastrofen som noensinne er registrert i landet.

Den filippinske presidenten, Benigno Aquino har i dag erklært unntakstilstand i landet. 

Ny storm på vei Samtidig frykter mange nå at landet skal rammes av nok en storm denne uka. Den har fått navnet Zoraida er på vei mot Filippinene.

Ifølge meteorolog på det filippinske instituttet PAGASA, Meno Mendoza, er det fortsatt håp om at et høytrykk vil presse stormen sør for de aller hardest rammede områdene på Filippinene.

- Trenger vann Hjelpeorganisasjoner jobber på spreng for å få nødhjelp fram til det vanskelig tilgjengelige området.

De neste dagene er avgjørende for å få rent vann, mat og ly inn til mange millioner berørte. Hele det internasjonale hjelpeapparatet er i sving for å få nødhjelpen fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media