KAMPEN OM ALEPPO:

FN: - 82 sivile syrere, også barn og kvinner, blir skutt i egne hjem

«Vi venter på å dø», twitrer innbyggere. FN-sjef frykter hva som nå skjer i «helvetes forgård», Øst-Aleppo.

PÅ FLUKT: Den siste uka har titusener av mennesker flyktet fra Øst-Aleppo og til den vestlige delen av byen. Her hjelpes en mann i rullestol ut fra det som inntil for kort tid siden var kontrollert av opprørerne. Nå har Assads styrker tatt over. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / Scanpix 
PÅ FLUKT: Den siste uka har titusener av mennesker flyktet fra Øst-Aleppo og til den vestlige delen av byen. Her hjelpes en mann i rullestol ut fra det som inntil for kort tid siden var kontrollert av opprørerne. Nå har Assads styrker tatt over. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om Aleppo er nå inne i sin siste fase, og syriske regjeringsstyrker kontrollerer nå over 90 prosent av Øst-Aleppo. FN advarer syriske og russiske myndigheter: «Ikke begå overgrep mot sivile», er beskjeden.

Men mye tyder på at det motsatte er i ferd med å skje. Soldater som støtter Bashar al-Assad og hans regime har nå gått inn i hjem i Øst-Aleppo og drept alle som var inne i husene. Dette inkluderer også kvinner og barn, melder FN ifølge BBC og The Guardian.

FN: 82 sivile skutt og drept

FNs menneskerettighetskontor melder nå om at de har troverdige bevis som viser at 82 sivile syrere ble skutt og drept på stedet. Blant de drepte skal det være 11 kvinner og 13 barn.

- Vi frykter det verste for hva som nå skjer i dette siste området, helvetes forgård, sier FN-sjef Rupert Colville, skriver BBC.

- Vi påpeker at FN ikke klarer å verifisere disse rapportene, men generalsekretæren ønsker å få sin bekymring ut til de relevante parter, sier Stephane Dujarric ifølge Al Jazeera.

En talsmann sier at det ser ut til at det har blitt et «fullstendig sammenbrudd på menneskeheten i Aleppo», ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer