FN: - Å stenge grensene for muslimske flyktninger bidrar til terrorisme

- Slike holdninger har vi prøvd å forhindre helt siden andre verdenskrig, sier Pål Nesse i Flyktninghjelpen.

VENTER: En ung jente venter på at den stengte grensen fra Serbia til Ungarn skal åpnes, 15. september 2015. Bare ett døgn senere ble grensen stengt for all trafikk. Ifølge FNs høykommisær for flyktninger, Antonio Guterres, er det nettopp slike tiltak - å stenge grensene - som bidrar til terrorisme. Foto: Gregor Fischer / dpa
VENTER: En ung jente venter på at den stengte grensen fra Serbia til Ungarn skal åpnes, 15. september 2015. Bare ett døgn senere ble grensen stengt for all trafikk. Ifølge FNs høykommisær for flyktninger, Antonio Guterres, er det nettopp slike tiltak - å stenge grensene - som bidrar til terrorisme. Foto: Gregor Fischer / dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Debatten om hvordan man skal håndtere flyktningssituasjonen Europa står ovenfor, har ført til mange politiske forslag og konflikter. Blant annet åpnet Tysklands innenriksminister, Thomas Maiziere, for å ta inn 800 000 flyktninger i Tyskland.

Etterhvert har flere land foreslått strengere kontroller av flyktninger og migranter, både på grunn av situasjonens omfang og terrorangrepene mot Paris.

For få dager kunne et forslag om å stenge grensene i Schengen i opptil to år blitt vedtatt. Dette ville betydd at europeere ikke kunne reist uten pass i Schengens medlemsland.

Antonio Guterres - Portugals tidligere statsminister og nåværende høykommisær for flyktninger i FN - mener at det å stenge grensene kan føre til terrorangrep.

- Når folk sier at de ikke kan motta syriske flyktninger fordi de er muslimer, så støtter de som sier det terrororganisasjoner, og lar dem bli mye mer effektive i rekrutteringen av folk, sa Guterres til reporterne som hadde møtt opp på en pressekonferanse ifølge Al Jazeera.

- Kjempet siden andre verdenskrig Flyktninghjelpens seniorrådgiver, Pål Nesse, synes det er foruroligende at flere stater vil stenge grensene. Han mener at slike bestemmelser nører oppunder holdninger som blir stadig vanligere i Europa, der man fremhever muslimers «annerledeshet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer