Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN: - Hjelpebehovet er fortsatt enormt

100 dager etter at supertyfonen Haiyan slo inn over Filippinene med dødelig kraft.

VELDEDIGHETSMARSJ: Hundretusenvis av medlemmer av kirkesamfunnet Iglesia Ni Kristo deltok i dag i en veldedighetsmarsj for ofrene for tyfonen Haiyan i Manila. Foto: Romeo Ranoco / REUTERS / NTB scanpix
VELDEDIGHETSMARSJ: Hundretusenvis av medlemmer av kirkesamfunnet Iglesia Ni Kristo deltok i dag i en veldedighetsmarsj for ofrene for tyfonen Haiyan i Manila. Foto: Romeo Ranoco / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Millioner av mennesker lever fortsatt under kummerlige forhold, og har kritisk behov for solide hjem, ifølge verdensorganisasjonen.

- Myndighetene, FN-organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner skal sammen med det filippinske folket ha ros for tempoet i framgangen, men vi har ikke råd til å være selvtilfredse, sier Luiza Carvalho, som er FN-koordinator for hjelpearbeidet på Filippinene.

6.200 mennesker omkom da tyfonen slo inn over de sentralene øyene 8. november i fjor, og 2.000 er fortsatt savnet. 1,1 millioner hus ble ødelagt eller alvorlig skadd, og fire millioner mennesker ble hjemløse.

Økonomien ble også svært hardt rammet av tyfonen. 33 millioner kokospalmer ble ødelagt, åkre ble oversvømt av saltvann og 30.000 fiskebåter ble knust eller feid vekk av vinden og bølgene.

FN har så langt klart å skaffe 300 millioner dollar til den humanitære innsatsen på Filippinene, som i år er forventet å koste 788 millioner dollar, eller omkring 4,8 milliarder kroner. Høyeste prioritet gis nå til å skaffe folk bosted og gi de rammede levebrødet tilbake.

(NTB)

Hele Norges coronakart