Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN: - Jorden blir stadig varmere

Fjoråret var det sjette varmeste året i moderne tid.

ET TEGN FRA VÅTERE TIDER:  En gang var det grunn til å advare folk om å hoppe ut i Kern-elva i California, som har tørket opp etter diverse vannprosjekt og lite regn. Foto: David McNew/AFP/Scanpix
ET TEGN FRA VÅTERE TIDER: En gang var det grunn til å advare folk om å hoppe ut i Kern-elva i California, som har tørket opp etter diverse vannprosjekt og lite regn. Foto: David McNew/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den globale gjennomsnittstemperaturen i 2013 sammenfaller med trenden vi ser om en langsiktig oppvarming, opplyser FN-organisasjonen Verdens meteorologiske organisasjon (WMO).

Stadig varmere Fjoråret var, i likhet med 2007, det sjette varmeste som er målt siden registreringen begynte i 1850. I 2013 var den globale landtemperaturen samt temperaturen på havoverflatene 0,5 grader varmere enn gjennomsnittstemperaturen i perioden fra 1961 til 1990, ifølge WMO.

Temperaturen i 2007 og 2013 var også 0,03 grader høyere enn gjennomsnittstemperaturen i perioden 2001-2010, som i sin tur var et unormalt varmt tiår, med 2005 og 2010 som de varmeste.

Ifølge WMO har 13 av de 14 varmeste årene som er målt siden 1850, vært på 2000-tallet.

- Drivhusgasser WMO-sjef Michel Jarraud medgir at det er variasjoner fra land til land. 2013 var for eksempel det varmeste året i Australia, mens varmerekorden i USA ble satt i 2012.

- Men den underliggende trenden er likevel ikke til å ta feil av, sier Jarraud.

- Som følge av de rekordstore utslippene av drivhusgasser i atmosfæren, vil den globale snittemperaturene fortsette å stige i mange år framover, sier han.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!