FN: 6500 døde på Sri Lanka

50 000 sivile fortsatt innesperret i kampsonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

India har sendt en høytstående delegasjon til Colombo for å presse Sri Lanka til å innstille kamphandlingene mot Tamiltigrene og redde tusener av innesperrede sivile.

Det er ikke kjent hva som ble drøftet på møtet med president Mahinda Rajapakse fredag, men India gjorde det klart at delegasjonen dro til Sri Lanka for å sette søkelyset på den desperate situasjonen for anslagsvis 50.000 mennesker som er sperret inne i krigssonen.

- Denne drepingen må ta slutt. Sri Lankas regjering har et ansvar for å beskytte sine egne sivile, og LTTE må stanse sitt barbariske forsøk på å holde de sivile som gisler, sier den indiske utenriksministeren, Pranab Mukherjee.

En talsmann for Sri Lankas regjering innrømmer at det internasjonale presset for en våpenhvile nå øker kraftig, men regjeringen har hittil avvist alle appeller om å stanse offensiven.

Avviste FN

Torsdag avviste den også en forespørsel fra FN om å få sende et humanitært team til krigsområdet, og den har tidligere nektet å motta en spesialutsending oppnevnt av den britiske statsministeren, Gordon Brown.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer