FN: 80 prosent av de drepte på Gazastripen er sivile

Av 1140 sårede er 296 barn og 233 kvinner.

RAMMER SIVILE: En liten jente behandles på Al Hussein Medical Center i Amman i Jordan etter at seks skadde palestinere ble sluppet over grensen for å få behandling i nabolandet.  Foto: REUTERS/Muhammad Hamed/NTB Scanpix
RAMMER SIVILE: En liten jente behandles på Al Hussein Medical Center i Amman i Jordan etter at seks skadde palestinere ble sluppet over grensen for å få behandling i nabolandet. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

80 prosent av palestinerne som hittil er drept i den siste israelske militæroffensiven mot Gazastripen, var sivile, slår FN fast.

Av de 168 palestinerne som er drept i israelske angrep den siste uken, var 133 sivile, går det fram av en oversikt utarbeidet av FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA).

21 prosent av de drepte var mindreårige, noe som får OCHA til å stille spørsmål ved Israels respekt for folkeretten.

Av de 1.140 sårede som er med på FNs siste oversikt, er 296 barn og 233 kvinner.

Ban fordømmer FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer drapene på sivile og ber Israel skrinlegge eventuelle planer om en bakkeinvasjon.

- Altfor mange sivile palestinere er drept, og en israelsk bakkeinvasjon vil uten tvil øke dødstallene og forverre de sivile lidelsene på Gazastripen, sier Ban.

- Jeg føler et ansvar overfor palestinerne som, særlig på Gazastripen, altfor lenge har blitt nektet den følelsen av frihet og verdighet de fortjener, heter det videre i kunngjøringen.

Ber FN gripe inn Palestinernes president Mahmoud Abbas ba søndag FN om å sette Palestina under internasjonal beskyttelse.

940 boliger er ifølge OCHA helt eller delvis ødelagt i de israelske angrepene den siste uka, og 5.600 palestinerne har mistet hjemmene sine.

Ytterligere 16.000 palestinere har søkt tilflukt på FN-drevne skoler på Gazastripen.

OCHA konstaterer videre at minst 25.000 palestinske barn på Gazastripen er traumatisert av krigshandlingene og har behov for psykososial støtte.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer