Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN advarer om at Idlib-angrep kan bli seks ganger verre enn i Øst-Ghouta

Et syrisk regimeangrep mot opprørskontrollerte Idlib nordvest i Syria kan bli seks ganger mer ødeleggende enn gjenerobringen av Øst-Ghouta, advarer FN.

Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/NTB scanpix
Foto: Sameer Al-Doumy/AFP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øst-Ghouta like utenfor Syrias hovedstad Damaskus falt i forrige måned etter å ha vært kontrollert av opprørere i flere år og beleiret av regimet.

– Hvis vi skulle få et Ghouta-scenario i Idlib, så kan det bli seks ganger verre og berøre 2,3 millioner mennesker, sa FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura, i FNs sikkerhetsråds månedlige møte om Syria-konflikten onsdag.

I sin tale beskrev han det han kalte klassisk taktikk utført av regimet ved å bombe et opprørskontrollert område, etterfulgt av forhandlinger og til slutt masseevakueringer fra området som opprørerne har tapt.

Men når det gjelder Idlib, påpekte Mistura, så har det seg slik at halvparten av befolkningen der allerede har flyktet dit fra andre deler av landet.

– De har ingen andre steder å dra til fordi det ikke finnes andre steder å dra til, sa FNs spesialutsending.

De syriske regimets styrker gjenerobret Øst-Ghouta i forrige måned etter en offensiv som drev titusener på flukt, både til regjeringskontrollerte områder rundt Damaskus og til opposisjonskontrollerte områder nord i landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media