KONTROLL OVER VIKTIG HAVNEBY:  En ung jemenittisk kvinne ved en av veisperringene inn i Aden. Houthi-militsen har kontroll med alle innfartsveier til byen. Foto: SALEH AL-OBEIDI, AFP/NTB Scanpix.
KONTROLL OVER VIKTIG HAVNEBY: En ung jemenittisk kvinne ved en av veisperringene inn i Aden. Houthi-militsen har kontroll med alle innfartsveier til byen. Foto: SALEH AL-OBEIDI, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

FN-ansatte og diplomater rømmer fra Jemen

Over 100 på vei til flyplass i krigstruet .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-ansatte evakueres lørdag fra Jemens hovedstad Sana på grunnen av sikkerhetssituasjonen i byen.

Mer enn 100 ansatte var lørdag formiddag på vei til flyplassen i Sana for å reise til andre land, deriblant Jordan, opplyser en FN-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Saudi-Arabia har gått til krig mot Houthi-militsen i Jemen og har de siste dagene gjennomført en rekke bombetokter mot mål i nabolandet, deriblant i hovedstaden Sana.

Kontrollerer viktig havneby
Den saudiarabiske marinen har evakuert et titalls utenlandske diplomater fra fra den strategisk viktige havnebyen Aden sør i Jemen.

Blant de evakuerte er flere diplomater fra Saudi-Arabia, ifølge en statlig TV-kanal.

Til tross for bombingen, tok Houthi-militsen over nye områder sør og øst i landet fredag. Opprørerne kontrollerer nå alle innfartsårer til Aden.

Byen holdes fortsatt av styrker som er lojale til president Abd-Rabbu Mansour Hadi.  Han har flyktet fra sitt eksil i Aden til Saudi-Arabia.
 

(NTB-Reuters-AFP).