Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN bekymret for Norge

Har vurdert menneskerettighetene i Norge. Ber om flere tiltak mot kvinnevold, kvinnehandel og etnisk diskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I følge FNs konvensjon om sivile- og politiske rettigheter, må landene som har skrevet under avtalen regelmessig rapporterer til FNs Menneskerettighetskomite. Norge la fram sin femte statusrapport 14.mars i New York, og de ble møtt med en rekke anmerkninger fra komiteen. Alle FNs anmerkninger kan du lese her.

Menneskerettighetskomite ber Norge sette inn flere tiltak for å forebygge og stoppe handel med kvinner. Norge blir også bedt om å styrke sitt arbeid mot vold i nære relasjoner, skriver FOKUS

Effektiv beskyttelse for ofre og vitner, skjult identitet og mulighet for oppholdstillatelse  er tiltak Norge bør vurdere i sitt videre arbeid, mener komiteen.

FN uttrykker også bekymring for Norges arbeid for å bekjempe vold mot kvinner. Det etterlyses bedre statistikker og effektive tiltak som skal forebygge vold og bedre assistere kvinner utsatt for vold.

Mødre i fengsel, er en annen gruppe som FN ikke mener blir godt nok ivaretatt i Norge. Komiteen uttrykker bekymring over at mødrene blir fratatt sine spedbarn i fengsel, og at hvorvidt mødrene får permisjon til å amme eller ikke, avhenger av deres nasjonalitet.

Menneskerettighetskomiteen ber også Norge endre sin definisjon av terrorisme, da de mener den er for bred.

Den neste norske statusrapporten skal leveres i oktober 2009.

IKKE FORNØYDE:</B> FN etterlyser flere effektive tiltak mot norsk kvinnevold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media