BØNN: FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger, inkludert flere utlendinger. Foto: AP Photo
BØNN: FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger, inkludert flere utlendinger. Foto: AP PhotoVis mer

FN ber Indonesia stanse henrettelser

Seks henrettet ved skyting i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Indonesia la være å henrette dødsdømte fanger, inkludert flere utlendinger.

Indonesias president avviste i januar begjæringer om benåding fra en rekke fanger som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser.

Blant dem er statsborgere fra Indonesia, Frankrike, Brasil, Nigeria og Ghana, samt to australiere som er dømt for å ha forsøkt å smugle 8 kilo heroin ut av Indonesia.

De to har sittet på dødscelle i snart ti år, og Australia har reagert kraftig på planene om å fullbyrde dødsdommen. Regjeringen i Canberra gjør nå et siste forsøk på å forhandle fram en avtale som kan berge livet deres, ifølge utenriksminister Julie Bishop.

- Generalsekretæren ber indonesiske myndigheter la være å gjennomføre henrettelsene av de gjenværende fangene som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser, sa Bans talsmann Stephane Dujarric fredag.

Blant de seks menneskene som ble henrettet ved skyting i januar, var en brasilianer og en nederlender. Begge landene kalte hjem sine ambassadører fra Jakarta som følge av henrettelsene.

(NTB)