Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

FN ber Norge forby homoterapi

FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi i en uavhengig rapport. Det gjelder også Norge.

FORBUD: Anette Trettebergstuen (Ap) har stilt et skriftlig spørsmål om utredningen av homoterapiforbud. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
FORBUD: Anette Trettebergstuen (Ap) har stilt et skriftlig spørsmål om utredningen av homoterapiforbud. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Flere land har allerede innført forbud mot konverteringsterapi, såkalt homoterapi, blant dem Tyskland, Malta, Ecuador, Brasil og Taiwan, men Norge er ikke et av dem, skriver Dagbladet.

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ber derfor regjeringen om å få fortgang i utredningen av et slikt forbud, som ble vedtatt i Stortinget sist høst. Derfor har hun stilt kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) et skriftlig spørsmål i Stortinget om saken.

- Abid Raja var frittalende og mente forbudet bare burde vedtas. Nå er han ansvarlig for det hele. I fjor ble det sagt at denne utredningen skulle være på plass i vår. Mye er forsinket på grunn av korona, men dette er ingen krevende utredning. Derfor etterlyser jeg hva som skjer, sier Trettebergstuen.

Rajas departement mener imidlertid utredningen er mer komplisert enn den kan virke som.

- Det er få land som har spesifikke forbud mot konverteringsterapi. Dette er derfor nybrottsarbeid som reiser mange vanskelige juridiske problemstillinger, skriver statssekretær Gunhild Berge Stang (V) til Dagbladet.

(NTB)