FN ber om 790 katastrofe-millioner

- Disse pengene trengs straks på Sri Lanka, Indonesia og Maldivene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FN ba i går om 130 millioner dollar (790 millioner kroner) til flodbølgeofrene. Disse pengene trengs straks, men behovet vil øke i tiden framover, ble det sagt på en pressekonferanse.

- Vi setter fram denne anmodningen på vegne av dem som arbeider for å hjelpe ofrene for katastrofen i de ulike landene som er rammet. Vi har et øyeblikkelig behov for 130 millioner dollar, sa FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Egeland skal 425 millioner kroner går til Sri Lanka, 243 millioner til Indonesia og 121 millioner til Maldivene, melder NTB. Til sammen er over 80.000 mennesker meldt døde så langt, i Sørøst-Asia og så langt vekk fra jordskjelvets episenter som i Somalia på Afrikas østkyst.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det Indonesia som er hardest rammet, med 45.268 døde. Sri Lanka følger etter med 22.493 døde. Fra India er det meldt om 6.974 dødsofre, 1.829 i Thailand, 114 i Somalia, 90 i Myanmar, 65 i Malaysia, 69 på Maldivene, ti i Tanzania, to i Bangladesh og en død i Kenya. Dessuten har militærdiktaturet Burma meldt om 36 omkommede, men ifølge Klassekampen anslår UNICEF tallet til å være 90.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.