Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN ber om frysing av Taliban-midler

FN ber sine 189 medlemsland om å fryse alle midler som tilhører 152 Taliban-ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi stikker når som helst

Blant navnene på en 11 sider lang liste fra FN er praktisk talt alle som hadde posisjoner i Taliban-styret i Afghanistan.

Det er Sikkerhetsrådets sanksjonskomité som har distribuert listen. Den inkluderer mange av navnene på individer og organisasjoner som USA har oppgitt i lignende lister sendt til finansinstitusjoner i landene som støtter kampanjen mot terror. FNs dokument er imidlertid langt mer omfattende.

FN pålegger alle medlemsland å fryse midler personer og organisasjoner på listen har plassert i lokale finansinstitusjoner.

Også det somaliske finansnettverket al-Barakaat som formidler pengeoverføringer til Somalia fra tusener av somaliere i utlandet står på listen, og det samme gjelder den humanitære organisasjonen Wafa basert i Peshawar, Pakistan. FN mener al-Qaida kan ha brukt disse organisasjonene til å kanalisere midl er som har finansiert internasjonal terrorisme.

(NTB)

Hele Norges coronakart