FN-PROSJEKT: Et FN-prosjekt frakter her mat til de jordskjelvrammede områdene i Indonesia. FN ber nå om milliarder i matinvesteringer. Foto: AFP/ROSLAN RAHMAN/Scanpix
FN-PROSJEKT: Et FN-prosjekt frakter her mat til de jordskjelvrammede områdene i Indonesia. FN ber nå om milliarder i matinvesteringer. Foto: AFP/ROSLAN RAHMAN/ScanpixVis mer

FN ber om milliarder i matinvesteringer

Befolkningsveksten kan gi store matproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hvis man skal klare å produsere nok mat til verdens befolkning i 2050, trengs det årlige investeringer på 83 milliarder dollar til utvikling av landbruket i utviklingsland, ifølge FN.


I 2050 vil verdens befolkning ha vokst til 9,1 milliarder mennesker, ifølge beregninger fra FN. Den store utfordringen blir å skaffe mat til alle.

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) mener det er tvingende nødvendig med store investeringer for å utvikle landbruket i utviklingsland.

Av de 83 milliarder dollarene som FAO mener må til hvert år, bør 20 milliarder øremerkes produksjon av matplanter, mens 13 milliarder må øremerkes buskap, heter det i en kunngjøring fra FAO.

Mandag starter et internasjonalt forum i Roma der temaet er hvordan brødfø verden i 2050.

(NTB)