Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN ber om milliarder i matinvesteringer

Befolkningsveksten kan gi store matproblemer.

FN-PROSJEKT: Et FN-prosjekt frakter her mat til de jordskjelvrammede områdene i Indonesia. FN ber nå om milliarder i matinvesteringer. Foto: AFP/ROSLAN RAHMAN/Scanpix
FN-PROSJEKT: Et FN-prosjekt frakter her mat til de jordskjelvrammede områdene i Indonesia. FN ber nå om milliarder i matinvesteringer. Foto: AFP/ROSLAN RAHMAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hvis man skal klare å produsere nok mat til verdens befolkning i 2050, trengs det årlige investeringer på 83 milliarder dollar til utvikling av landbruket i utviklingsland, ifølge FN.


I 2050 vil verdens befolkning ha vokst til 9,1 milliarder mennesker, ifølge beregninger fra FN. Den store utfordringen blir å skaffe mat til alle.

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) mener det er tvingende nødvendig med store investeringer for å utvikle landbruket i utviklingsland.

Av de 83 milliarder dollarene som FAO mener må til hvert år, bør 20 milliarder øremerkes produksjon av matplanter, mens 13 milliarder må øremerkes buskap, heter det i en kunngjøring fra FAO.

Mandag starter et internasjonalt forum i Roma der temaet er hvordan brødfø verden i 2050.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling