TRENGER AKUTT HJELP: Situasjonen er spesielt prekær på Gazastripen, hvor nøden «forblir utbredt og akutt». En tredel av beløpet UNRWA ber om er derfor tiltenkt Gazastripen, og vil gå hovedsakelig til mat og jobbprogrammer. Foto: Scanpix/AFP
TRENGER AKUTT HJELP: Situasjonen er spesielt prekær på Gazastripen, hvor nøden «forblir utbredt og akutt». En tredel av beløpet UNRWA ber om er derfor tiltenkt Gazastripen, og vil gå hovedsakelig til mat og jobbprogrammer. Foto: Scanpix/AFPVis mer

FN ber om milliardhjelp til Gaza og Vestbredden

FN ber om 1,8 milliarder kroner i bistand til de palestinske områdene i Gaza og på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-byrået for palestinske flyktninger (UNRWA) sier situasjonen er spesielt prekær på Gazastripen, hvor nøden «forblir utbredt og akutt». En tredel av beløpet UNRWA ber om er derfor tiltenkt Gazastripen, og vil gå hovedsakelig til mat og jobbprogrammer.

UNRWAs nestleder Margot Ellis sier palestinere på Gazastripen fortsatt lider etter Israels angrep fra desember 2008 til januar 2009.

- Gazastripen trenger et dusinvis flere skoler og tusenvis av hjem, sier Ellis, som påpeker at bygningsarbeid er vanskelig på grunn av Israels blokade av kyststripen.

På Vestbredden er det tvangsforflytning, spredning av bosetninger og en økning i vold fra bosettere som skader palestinere, sier Ellis.

(NTB)