FN ber om over 170 milliarder kroner til nødhjelp

Den største humanitære appellen noensinne.

LEKER: Flyktninge- og migrantbarn, som bor på en slette ved siden av Moria-leiren på den greske øya Lesbos, leker mens de venter på å få registrere seg. Leiren de ventet på å få komme inn i støttes av FN. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
LEKER: Flyktninge- og migrantbarn, som bor på en slette ved siden av Moria-leiren på den greske øya Lesbos, leker mens de venter på å få registrere seg. Leiren de ventet på å få komme inn i støttes av FN. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) FNs ulike hjelpeorganisasjoner ber om 173 milliarder kroner til nødhjelpsarbeid blant flyktninger og andre mennesker rammet av krig og katastrofer neste år, skriver NTB i en pressemelding.

FN ber om seks ganger så mye som de ba om for ti år siden.

Den humanitære appellen er den største noensinne og skal dekke de akutte behovene til 87 millioner menneskene i 37 land.

For inneværende år ba FNs hjelpeorganisasjoner om 172 milliarder kroner, men medlemslandene har bare bidratt med halvparten.

Kritikerne spør om de økte kostnadene skyldes at FN har økt ambisjonene for hva de skal utrette for flyktninger, samt at FNs komplekse og sentraliserte system i seg selv har bidratt til å øke pengebehovet.

- Høyst overkommelig Ifølge Heidelberg Institute sitt konfliktbarometer har svært voldelige konflikter doblet seg fra 24 til 46 i løpet av det siste tiåret. FNs Peter de Clerq, visespesialutsending for United Nations Assistance Mission in Somalia, kan forstå de som reagerer på at FN nå vil ha enda mer penger.

- Åtti prosent av humanitære kriser i dag er langvarige konflikter. Du kan nesten forstå at det internasjonale samfunnet på et tidspunkt sier at: «Hør her. Vi kan ikke fortsette å fylle penger på dette uten å se et klart perspektiv eller en løsning», sier de Clerq ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer