FN ber om rask evakuering av Moria-leiren i Hellas

En afghansk kvinne og et lite barn omkom i en brann i leiren på Lesvos i helga.

DØDSBRANN: Moria-leiren på øya Lesvos i Hellas huser nær 13 000 innbyggere, både flyktninger og migranter. Leiren er overbefolket og skitten og mangler det aller meste. I helga døde en afghansk kvinne og et lite barn i en brann i leiren. Nå krever både FN og øyas ordfører at folka i leiren må flyttes. Foto: Epa / Scanpix
DØDSBRANN: Moria-leiren på øya Lesvos i Hellas huser nær 13 000 innbyggere, både flyktninger og migranter. Leiren er overbefolket og skitten og mangler det aller meste. I helga døde en afghansk kvinne og et lite barn i en brann i leiren. Nå krever både FN og øyas ordfører at folka i leiren må flyttes. Foto: Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at en afghansk kvinne og et lite barn omkom i en brann i Moria-leiren på Lesvos, krever både FN og øyas ordfører at folk flyttes fra den overfylte leiren.

Moria-leiren har kapasitet til å romme maksimalt 3000 asylsøkere, men huser nå nærmere 13000 beboere.

Haster

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) kaller situasjonen for kritisk og sier det haster med å finne en løsning.

- Vi ber om at overføringene går raskere og at forholdene i Moria forbedres, sier Boris Cheshirkov, talsmann for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Hellas.

Også ordføreren på Lesvos, Stratos Kytelis, ber om at Lesvos og andre greske øyer blir avlastet umiddelbart.

Ødelagt lyspære?

Beboere i leiren og politikilder har opplyst at det var en afghansk kvinne og hennes barn som døde i brannen søndag ettermiddag. En AFP-journalist så to lik, hvorav det ene var omgitt av gråtende familiemedlemmer. Foreløpig er kun én person offisielt bekreftet omkommet.

Politifolk har hevdet at brannen var påsatt av beboere, men ifølge ubekreftede meldinger var det en ødelagt lyspære som eksploderte og forårsaket brannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer