FN ber Pakistan stanse henrettelser

Bølge med henrettelser i Pakistan.

I SORG: Pårørende er i sorg etter at dødsdømte Aftab Bahudur ble henrettet i juni i år. Han var 15 da han ble sendt til døden for drap. Foto: REUTERS/Mohsin Raza/
I SORG: Pårørende er i sorg etter at dødsdømte Aftab Bahudur ble henrettet i juni i år. Han var 15 da han ble sendt til døden for drap. Foto: REUTERS/Mohsin Raza/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer etter at antall henrettede i Pakistan siden desember i fjor, nå har steget til 182 mennesker, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Pakistan begynte å praktisere dødsstraff igjen etter et opphold på seks år, da Taliban i desember 2014 drepte 136 barn på en skole i Peshawar.

Etter en kort pause i forbindelse med fastemåneden ramadan, ble minst sju fanger henrettet ved henging onsdag, opplyste en tjenestemann i Pakistans innenriksdepartement.

Ifølge FNs menneskerettighetskontor i Sørøst-Asia (OHCHR) sitter rundt 8.000 mennesker på dødscelle i Pakistan. Flere av dem kan bli henrettet de nærmeste dagene, sier FN.

- Jeg gjentar min forrige oppfordring til Pakistan om å fortsette det midlertidige oppholdet i faktiske henrettelser. Samtidig må landet få på plass et juridisk gjeldende opphold av dødsstraff, med videre mål om avskaffelse, sier FNs spesialrapportør Christof Heyns.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer