TO AV TRE: Jemens nåværende leder er den siste denne trioen, Ali Abdullah Saleh (t.v) Muammar Kadhafi og Hosni Mubarak(t.h), som fortsatt sitter med makten i landet sitt. Nå ber FNs sikkerhetsråd han om å trekke seg. Foto: Reuters/Asmaa Waguih/
TO AV TRE: Jemens nåværende leder er den siste denne trioen, Ali Abdullah Saleh (t.v) Muammar Kadhafi og Hosni Mubarak(t.h), som fortsatt sitter med makten i landet sitt. Nå ber FNs sikkerhetsråd han om å trekke seg. Foto: Reuters/Asmaa Waguih/Vis mer

FN ber Saleh gi ifra seg makten

- Dette holder ikke. De er nødt til å diskutere fjerning av Saleh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd oppfordrer partene i Jemen til raskt å komme til enighet i henhold til en fredsavtale forhandlet fram av Golfstatene.

Sikkerhetsrådet fordømmer den utstrakte maktbruken mot fredelige demonstranter i landet, og sier at de som står bak vold og menneskerettsbrudd må holdes ansvarlig.

Det blir derimot ikke sagt noe om hvordan en slik ansvarliggjøring eventuelt skal oppnås dersom president Ali Abdullah Saleh inngår en avtale om immunitet, slik det er forslått i Golfstatenes fredsplan.

Saleh, som har hatt makten i 33 år, sa tidligere i uken at han bare går med på en avtale om maktoverføring dersom USA, Europa og de arabiske Golfstatene gir ham de garantiene han selv ønsker.

Resolusjonen, som var ført i pennen av britiske diplomater, ble enstemmig vedtatt av rådets 15 medlemmer fredag.

Nobelprisvinner Tawakul Karman kom til New York i forkant av avstemningen for å be FN avvise fredsplanen som innebærer immunitet til Saleh.

- Dette holder ikke. De er nødt til å diskutere fjerning av Saleh og hvordan han skal overleveres til Den internasjonale straffedomstolen, sa Karman etter at Sikkerhetsrådet hadde vedtatt sin resolusjon.

Flere hundre mennesker er drept i Jemen siden demonstrasjonen mot regimet startet.

(NTB)