FN-delegater tatt som gisler i Sierra Leone

15 mennesker er tatt som gisler i Sierra Leone, opplyste FN-kilder i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gislene ble bortført i går av tidligere soldater i opprørsstyrken RUF, som krever endringer i fredsavtalen som ble undertegnet i forrige måned mellom regjeringen i Sierra Leone og opprørssbevegelsen.

Blant de 15 er fem medlemmer av UNOMSIL - FN-delegasjonen i landet, tre er soldater fra den vestafrikanske fredsstyrken ECOMOG, tre er lokale journalister og fire er bistandsarbeidere. Gislene holdes i Occra Hills-området, 40 kilometer øst for hovedstaden.

Kidnapperne er tidligere soldater i juntaen som tok makten i mai 1997 og som ble styrtet av ECOMOG-styrkene i februar i fjor.

De tok gislene da medlemmer av UNOMSIL reiste til området der RUF skulle løslate 300 barn som ble bortført under invasjonen av hovedstaden Freetown tidligere i år.

Kidnapperne sier de vil løslate gislene dersom det finner sted endringer i avtalen, som innebærer at RUF og regjeringen til president Ahmad Tejan Kabbah skal dele makten. Soldatene er ikke fornøyd med hvordan avtalen virker for dem, og de krever mat og medisiner.

(NTB-AFP)