FN: En million syrere trenger hjelp

- De trenger mat medisiner og beskyttelse, sier FN-talsmannen.

TRENGER HELP: Syria trenger sårt humanitær hjelp etter herjingene i landet. Foto: OSMAN ORSAL / SCANPIX
TRENGER HELP: Syria trenger sårt humanitær hjelp etter herjingene i landet. Foto: OSMAN ORSAL / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Så mange som én million mennesker i Syria trenger humanitær hjelp, ifølge FN. Mens diplomatiet pågår for fullt, vil verken regimet i Damaskus eller opprørerne legge ned våpnene.

Eksperter fra FN og Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) besøkte nylig Syria for å vurdere situasjonen for sivilbefolkningen der.

- Den felles analysen til OIC og FN tilsier at minst én million syrere har behov for humanitær hjelp, sier FN-talsmannen Eduardo del Buey. Han mener befolkningen i landet både trenger mat, medisiner og beskyttelse.

Et samstemt verdenssamfunn ber om at kampene opphører og forhandlinger innledes i Syria. Oppfordringen kom torsdag både fra Bagdad, der det ble holdt toppmøte i Den arabiske liga, og fra New Delhi, der lederne for Russland, Kina, Brasil, India og Sør-Afrika var samlet.

Ny uro Men på bakken i Syria er det ingen tegn til at partene er innstilt på å rette seg etter fredsplanen til toppdiplomaten Kofi Annan.

Regjeringsstyrkene fortsetter sin offensiv mot områder som de siste månedene har vært dominert av opprørere. Torsdag meldte eksilsyrere om 23 drepte over hele landet, deriblant 14 sivile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer