Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN evakuerer ansatte fra Afghanistan

600 utenlandske FN-ansatte i Afghanistan skal enten evakueres eller flyttes internt i landet. Årsaken er hensynet til sikkerheten deres.

BLE DREPT: Fem FN-ansatte mistet livet i et terrorangrep i Kabul 28. oktober. Her markeres de døde ved flyplassen i Kabul. Nå blir 600 ansatte evakuert. AFP PHOTO/SHAH Marai
BLE DREPT: Fem FN-ansatte mistet livet i et terrorangrep i Kabul 28. oktober. Her markeres de døde ved flyplassen i Kabul. Nå blir 600 ansatte evakuert. AFP PHOTO/SHAH Marai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||600 utenlandske FN-ansatte i Afghanistan skal enten evakueres eller flyttes internt i landet. Årsaken er hensynet til sikkerheten deres. Det opplyser FN-talsmannen Aleem Siddique til nyhetsbyrået Reuters.

Alle «ikke-essensielle» utenlandske ansatte skal evakueres fra landet, melder nyhetsbyrået AFP. De spesielle sikkerhetstiltakene omfatter over halvparten av de 1.100 utenlandske FN-ansatte i landet.

Bakgrunnen er Taliban-angrepet i Kabul nylig som kostet fem ansatte i FN livet.

Reuters meldte først at 900 av FNs folk skulle flyttes ut av landet, men dette ble avvist av FN-utsending Kai Eide.

- Vi treffer visse tiltak, men det er ikke snakk om så mange, sier Eide til NTB torsdag. Nordmannen som er FNs øverste representant i Afghanistan, opplyser at han skal holde en pressekonferanse om saken senere torsdag.
NTB
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media