FN får reise inn i Tremseh

Syriske myndigheter åpner lørdag for observatørkorpset.

KOMMER INN: Leder for FNs observatørkorps Robert Mood sier i kveld at observatørene før slippe inn Tremseh lørdag. Foto: EPA/STR
KOMMER INN: Leder for FNs observatørkorps Robert Mood sier i kveld at observatørene før slippe inn Tremseh lørdag. Foto: EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - FN-observatørerer i Syria skal lørdag få reise inn i landsbyen, sier leder for observatørkorpset Robert Mood til NRK.

Angivelig skal 220 mennesker være drept i massakren, men FN-observatørene var avhengig av en troverdig våpenhvile før de kunne dra inn i området.

Tunge våper Både opposisjonen i Syria og generalmajor Robert Moods observatører mener det ble brukt kamphelikopter og andre tunge våpen i angrepet.- Vi hadde patruljer 5-6 kilometer fra landsbyen i går. De kunne observere harde kamper med bruk av pansrede kjøretøy, helikoptre og artilleri-ild, sier Robert Mood.

FNs spesialutsending Kofi Annan har skrevet brev til FNs sikkerhetsråd om at Syriske myndigheters bruk av tunge våpen er et klart brudd på fredsplanen Syria godtok i sent i mars, skriver Al Jazeera.

- Sjokkerende og skremmende, sier Annan.

USAs utenriksminister Hillary Clinton gav i dag klar beskjed til sikkerhetsrådet om at våpenhvile er helt sentralt for at observatørene får slippe inn i landsbyen.- Sikkerhetsrådet må gjøre det klart for det syriske regimet at det vil få konsekvenser om våpenhvile ikke innføres i regionen, uttalte Clinton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer