FN-flyet funnet

Alle 24 om bord i flyet som styret i Kosovo ved tolv-tiden fredag, fryktes omkommet. FN har bekreftet at flyet er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå uvisst om det var nordmenn i flyet. Åtte passasjerer er ennå ikke identifisert.

- FN-soldater fant natt til lørdag vraket av flyet som dagen før styrtet i Kosovo. Det var ingen tegn til overlevende, opplyste FNs sjeftalsmann Fred Eckhard på en pressekonferanse i New York. Flyet var chartret av FNs matvareprogram WFP, og var på vei til Kosovo med matforsyninger.

Rundt tretti kilometer fra Kosovos hovedstad Pristina, ved landsbyen Slakovce, ble flyet funnet natt til lørdag. Sjef for KFORs bakkeoperasjoner i Kosovo, brigadegeneral Jack Schmitt, opplyser til at det er en lang rekke minefelt i området. Dette gjør letearbeidet svært farlig. Værforholdene i området var normale, og årsaken til flystyren er forløpig uklar.

Sju italienere, tre spanjoler, to briter og en kanadier er blant passasjerene i flyet. Mannskapet på tre var italienere.

- Vi kan ikke utelukke at det var nordmenn om bord, sier den norske majoren Ole Irgens til TV2.

Flyet var på vei fra Roma til Pristina da det forsvant fra radarskjermene klokka 12.13 fredag. Mange FN-tjenestemenn, bistandsarbeidere og journalister bruker denne ruten.