Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN flykter fra blodbad

Mer enn 50 personer ble drept i Liberias hovedstad Monrovia i går. Men verken USA eller FN hjelper til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De harde kampene mellom regjeringsstyrker og opprørssoldater blusset opp igjen i går etter en kortvarig pause i angrepene. Innbyggerne hadde beveget seg ut i gatene for å skaffe vann og mat da raketter og granater traff.

Sendte soldater

Dusinvis ble skadd under et kraftig granatangrep på byens ambassadestrøk, der tusenvis har søkt tilflukt. 18 sivile skal ha blitt drept da en rakett slo ned i et hus i sentrum, og tre ble skadd etter et angrep på USAs ambassade.

Amerikanerne sendte i går 40 soldater inn til Monrovia, men de er der for å beskytte USAs statsborgere og ambassade. De skal ikke hjelpe innbyggerne.

- Vi er veldig bekymret for våre folk i Liberia, sier president George Bush til AP.

Flykter fra landet

Hjelpearbeidere og journalister ble flydd ut i går. FN har nå trukket alle sine medarbeidere ut av det krigsherjede landet.

Situasjonen i byen er ute av kontroll, og det rapporteres om plyndring og mishandling av lik.

Innbyggerne er frustrerte og sinte på USA, som ikke griper inn i konflikten. Liberia har historiske bånd til USA, og landet ble grunnlagt av frigitte amerikanske slaver. 4500 soldater fra USA er på vei til Middelhavet. Der skal de stå på vent, til Bush har bestemt seg for om de skal fortsette til Liberia.

FLYKTER: Hjelpearbeidere og journalister ble fraktet ut av Liberia i går, etter at borgerkrigen blusset opp igjen.
RASENDE PÅ USA: Døde sivile mennesker ligger utenfor USAs ambassade i Liberia, som en protest mot at amerikanerne ikke har grepet inn i borgerkrigen.
BORGERKRIG: Regjeringsstyrkene, som støtter president Charles Taylor, prøver å holde opprørssoldatene unna.