Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN fordømmer aksjoner mot Brasils ambassade

Honduras avsatte presidenten Manuel Zelaya sitter innesperret i ambassaden.

ZELAYA: Zelaya prater med pressen fra den brasilianske ambassaden i Honduras. Foto: EPA/ANDRES CONTERIS/Scanpix
ZELAYA: Zelaya prater med pressen fra den brasilianske ambassaden i Honduras. Foto: EPA/ANDRES CONTERIS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

FNs sikkerhetsråd fordømmer enhver uvennlig handling mot den brasilianske ambassaden i Honduras der den avsatte presidenten Manuel Zelaya sitter innesperret.

Sikkerhetsrådet kom med sin henstilling til kuppregimet i Honduras om å stanse all trakassering av ambassaden etter en orientering bak lukkede dører fredag.

Men resolusjonen inneholdt ingen krav om at Zelaya skal gjeninnsettes som president. FN overlater det til Organisasjonen av amerikanske stater OAS.

USAs ambassadør Susan Rice sa at Sikkerhetsrådet bare hadde forholdt seg til spørsmålet om beskyttelse av ambassaden siden det er internasjonalt prinsipp at ambassader skal nyte beskyttelse.

Brasils utenriksminister Celso Amorim ba om at Sikkerhetsrådet behandlet saken, siden kuppregimet hindret diplomatene bevegelsesfrihet og stanset forsyninger til ambassaden.

I en pressemelding etter møtet krever Sikkerhetsrådet at kuppregimet garanterer forsyninger av mat, vann, elektrisitet og kommunikasjoner til ambassaden.

I de første dagene etter at Zelaya kom tilbake til Tegucigalpa og søkte tilflukt i ambassaden, kuttet regimet strømmen og vannet og hindret leveranser av mat. Dette er siden opphevet.

Men Zelaya selv har klaget over at ambassaden er blitt bombardert med høye ulyder gjennom høyttalere og gassbomber som har gjort alle syke.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling