FORDØMMER RETTIGHETSBRUDD: En komité i FNs hovedforsamling fordømmer Iran for brudd på menneskerettighetene. Bildet viser USAs president George W. Bush som taler til forsamlingen. Foto: REUTERS/Mike Segar
FORDØMMER RETTIGHETSBRUDD: En komité i FNs hovedforsamling fordømmer Iran for brudd på menneskerettighetene. Bildet viser USAs president George W. Bush som taler til forsamlingen. Foto: REUTERS/Mike SegarVis mer

FN fordømmer Iran

For brudd på menneskerettighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige land var svært tilfreds med at en komité i FNs hovedforsamling fredag fordømte Iran for brudd på menneskerettig-hetene.

Iran greide ikke å stanse behandlingen av resolusjonen i komiteen, slik de klarte i fjor. Dermed ble resolusjonen vedtatt med 70 mot 51 stemmer, mens hele 60 land avsto. Den ventes å bli vedtatt av hovedforsamlingen med omtrent samme stemmetall neste måned.

I resolusjonen fordømmes Iran for tortur og grusom behandling av fanger, henrettelser av mindre-årige, henrettelser ved steining, voldelig undertrykking av kvinnelige demonstranter, diskriminering av etniske minoriteter og medlemmer av trossamfunnet Bahai, og begrensninger på ytringsfrihet og religionsfrihet.

Nord-Korea og Burma ble også fordømt i separate resolusjoner i komiteen.

(NTB)