FN frykter for livet til prinsessa

FN sier de er «veldig bekymret» fordi de ennå ikke har fått livstegn fra prinsesse Latifa av Dubai.

GISSEL: Prinsesse Latifa anklager sin far, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, for å holde henne som gissel. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Flere medier publiserte i februar videoer av at prinsesse Latifa fra Dubai sier at hun blir holdt som gissel av familien sin.

Hun sendte også et nytt brev til BBC. Der ber hun om at britisk politi gjenåpner etterforskningen av saken hvor søstera hennes skal ha blitt bortført av faren, sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum.

Søstera, prinsesse Shamsa, har ikke blitt sett offentlig siden hun rømte fra farens gods i år 2000. Da var hun 18 år gammel.

Slår alarm

To måneder senere skal hun ha blitt fanget av farens folk, satt i et helikopter og fraktet til Frankrike, før hun ble plassert på farens privatfly tilbake til Dubai.

En britisk domstol konkluderte i 2019 med at sjeiken hadde bortført begge døtrene sine, og holder dem fanget mot deres vilje.

Nå slår FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) offentlig alarm. De har bedt De forente arabiske emirater om bevis for at at prinsesse Latifa er i live.

- Vi har ikke fått noe livstegn, og vi vil gjerne ha det. Vi vil ha et livstegn som er et tydelig, overbevisende bevis på at hun er i live, sier talsperson for OHCHR, Marta Hurtado, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer