Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN frykter nye utbrudd av fugleinfluensa

En 13 år gammel vietnamesisk jente døde lørdag av den fryktede fugleinfluensaen. Dermed er elleve mennesker i Vietnam døde av sykdommen denne måneden, og FN frykter at et nytt utbrudd er på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas 35 år gamle mor døde av viruset 21. januar. Familien bodde i et området der flere kyllinger hadde viruset. Ifølge statlige mediekanaler skal familien ha slaktet og spist en infisert and.

Situasjonen for to andre personer smittet av viruset skal være stabil. Siden 30.desember har elleve mennesker i Vietnam og 12 i Thailand dødd av sykdommen.

Fugleinfluensaen har nå spredd seg til 28 av Vietnams 64 provinser. Over 828.000 fjærfe er blitt slaktet i et forsøk på å hindre sykdommen i å spre seg.

Eksperter fra FN møtte fredag myndigheter fra Vietnam og Thailand i Hanoi. De utvekslet informasjon og erfaringer om sykdommen. Målet er å stanse en ny epidemi.

(NTB)

SMITTEFARLIG: En fjærkre-selger på markedet i Hanoi selger dyrene man mener sprer smitten. Nå frykter FN at fugleinfluensaen også spres fra menneske til menneske.
FARLIG SYKDOM: En helsearbeider tar seg av en pasient som er smittet av fugleinfluensa på sykehuset i Ho Chi Min.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media