FN gir Assange medhold

Melder BBC.

MEDHOLD: Ifølge BBC har et FN-panel som vurderte om Julian Assange er vilkårlig arrestert gitt ham medhold. Foto: NTB Scanpix
MEDHOLD: Ifølge BBC har et FN-panel som vurderte om Julian Assange er vilkårlig arrestert gitt ham medhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har gjort det klart at han aktet å forlate Ecuadors amabassade for å la seg pågripe dersom han ikke fikk medhold av et FN-panel som behandler saken hans.

Nå skriver BBC at de «erfarer» at panelet vil gi ham medhold.

Politiet informerer samtidig om at arrestordren på Assange fortsatt er gjeldende, og at han vil bli arrestert dersom han forlater ambassaden.

Det er ventet at panelet, som i seg selv ikke har noen form for bestemmelseskraft over britiske eller svenske myndigheter, vil komme med sin «dom» fredag.

FN-panel De siste tre og et halvt åra har Assange bodd på ambassaden etter at svenske myndigheter ba britiske myndigheter om å få ham utlevert. Svensk politi ønsker å avhøre ham om anklager fra to kvinner om seksuelle overgrep.

Assange ba i 2014 et FN-panel avgjøre om han er vilkårlig arrestert. I utgangspunktet var det ikke ventet at kjennelsen ville komme før fredag, men den britiske rikskringkasteren mener nå å vite at panelet vil gi den australske 44-åringen medhold.

Det var natt til torsdag at han kom med følgende kunngjøring på Twitter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer